Severdigheter og attraksjoner i Kemer, Tyrkia


Den Evige Ilden Chimera
I hundrevis av år, har flammen brent. Chimera og stedet har en spesiell historie. Naturen rundt er flott og stedet er lett å finne. Du kan reise med bil til Chimera, eller ta en dagstur som kan kjøpes i Kemer.
Les mere om og se bilder fra Chimera


Opplev gondolbanen og utsikten over Kemer fra Tahtali

Det er en ekstraordinære opplevelse å,dra opp til Tahtalı med den nye taubanen "Sea til Sky".
Taubanen er Europas lengste, og den 2ndre lengste som er bygget.

Les mere om og se bilder fra Tahtali


Moske i Kemer

Moskeen i Kemer ble offisielt åpnet for bruk høsten 2011, og den har plass til 3000.

Byggingen ble finansiert ved innsamlede midler, og ved at enkelte av de som eide tomten, overlot sin andel av tomten til moskeen. De andre som eide grunnen, lot moskeen bygges der, uten noen kompensasjon for dette.
Les mere om og se bilder fra moskeen i Kemer

 

2400 år gamle Phaselis
De fleste av ruinene i dag tilhører den Romersk og Bysantiske perioden. Du kan oppleve historien og naturen sammen i Phaselis.
Her finner du også 2 flotte badestrender. God bussforbindelse med Keme
r.
Les mere om og se bilder fra PhaselisSeverdigheten Olympos i Kemer
Olympos var en del av Det Lyciske Rike og her finner du rester fra Romertiden. Bosetningen var stor, og arbeidet er i gang med restaurering av stedet.
I Olympos finner du også en flere km. lang strand.
Se bilder og les mere om OlymposØko Park i Tekirova

The Ecological Natural Park dekker område på 40 000 m2, og er den første floraen og herpetofauna (plante, krypdyr og amfibier) park som er etablert i verden.
Ekopark er et vern for mange planter og krypdyr som står i fare for utryddelse.
. Folks uvitenhet om den sårbare strukturen i naturen, ødelegger millioner av mikro-og tusenvis av makro-organismer. Les mere om og se bilder fra øko parken i Tekirova

 

Nomade Tema Park i Kemer
Kemer var en gang hjemlandet til Yörüks, en nomadisk Turkomen stamme som tilbrakte den varme våren og sommeren opp på vidder av Topros fjellene,og som tilbake til byen før vinteren sette inn.

Yörüks bor fortsatt i Ayisigi & Yoruk Park Kemer, men de foretrekker nå en stedbunnen tilværelse, og vandrer ikke lenger om sommeren.
Eksempler på Yoruk kulturen vises i området mellom havnen og Moonlight Park.

Her finner du utstillinger i telt, og også et serveringssted under de skyggefulle Pinje trærne


Opplev markedene i Kemer
Markedene i Kemer er noe alle bør oppleve. Lokalbefolkningen møtes og de handeler for hele uken. Markedene forsyner lokalbefolkningen med frukt, grønnsaker, klær, sko og andre ting de trenger i dagliglivet, og prisene er lave.

Turistene kommer for å kjøpe tekstiler, skotøy, lærvarer, suvenirer og mye mer. Det er markedet i Kemer by mandag og tirsdag. Les mere om se bilder fra markedene i Kemer


Dykk på vraket av Paris II
Vraket av Paris II har vist seg som en av de 100 mest besøkte i verden. Paris II ble senket under første verdenskrig, og ligger på 33 meter dyp i Kemer, ved Kemer Marina.

Paris II skip som ble senket av cannoneer cannoneer kaptein Mustafa Ertugrul den 13 desember 1917. Båten er 50 meter lang, 8 meter bred og vekten er 551 bruttotonn. Skipet hadde 6 luftvernkanoner og 2 torpedo rør. Etter oppdagelsen av Paris II vraket i 1996, har det blitt sentrum for oppmerksomhet for dykkere og undervannsfotografer.

 

Idyros Archaic City i Kemer
I Kemer, på stedet nær Ayisigi Bay kysten, er forskere fortsatt i arbeid på Idyros Arkaiske City, hvor restene ble funnet i utgravningene som ble gjort i 1976-1977 av Antalya Museum I utgravningene ble det funnet, bysantinske vegger, tre doorjambs, en dør som minner om abscissen og kirke rester.

Gulvet i kirken er dekket av mosaikk laget av oransje, rød leire, og hvite og grå steiner.
De dekorasjoner der geometriske motiver er dominerende, er omgitt med grenser formet som hjerter. Dessuten ble et kapell funnet på sørsiden av kirken.

I undersøkelser av små funn og mynter som ble funnet under utgravningene viser at disse kompleksene ble brukt i det 3dje til det 6te. århundre