Begivenheter og festivaler i Kemer


Bortsett fra karneval og festivaler i regi av Kemer kommune, er det flere organisasjoner som har fått et internasjonalt aspekt.

Du kan dykke i det blå vannet i Kemer under "International Under Water Days", og du kan lytte til glimrende klassisk musikk i det historiske stedet Phaselis under "International Phaselis Art Events".

Du kan også få oppleve Offshore Race i Kemer, som arrangeres hvert år. Aspendos Opera/ Ballet Festival gir deg Opera og ballet forestillinger i et 2000 år gammelt teater.

Nyttårs maraton passer for alle, og Kemer fylles av hundrevis av julenisser. Troya Dance Show i Aspendos viser deg et fantastisk danse show, som de oppfører over hele verden.


Extreme Enduro "Sea to Sky"
I andre halvdel av september arrangeres Red Bull Sea to Sky i Kemer, og der samles noen verdens fremste Extreme Enduro ryttere som Graham Jarvis (UK, Husaberg), Jonny Walker (UK, KTM) og Andreas Lettenbichler (GER, Husqvarna).
Det er den eneste løpet i verden som tar kjørerne fra havet og stranden, gjennom skogen og opp til en høyde av 2365 mo h.
Les mere om Extreme Enduro "Sea to Sky"


Troya Dans - Fire of Anatolia
Med erfaringer fra vellykkede opptredener over hele verden, gir Fire of Anatolia Dance folk i Antalya og turister som ser oppvisningen, et innblikk i den høyt utviklede kulturhistorien til Anatolia, og kunstneriske opptredener som holder høy kvalitet.

Fire of Anatolia sine forestillinger, inkludere TROYA, blir holdt på forestillinger om ledende kulturelle og kunstneriske begivenheter i verden og Tyrkia. Mer informasjon på: http://www.troyadans.com/MainPage

 

Kemer Granateple Festival i mai
Kemer Granateple Festival holdes vært år i mai.

I en uke kan du oppleve kunst utstillinger, show, opptredenekonserter.

Den første dagen starter med et "karneval tog" gjennom Kemer, der ansatte i butikker og hotell, bruker sine fargerike kostymer, og siste kvelden avsluttes med et stort fyrverkeri.


Aspendos Opera/ Ballet Festival i Juni

Aspendos er kjent over hele verden for sitt praktfulle gamle amfiteater. Det ble utformet i løpet av 2. århundre e.Kr. av arkitekten Zeno.

Det har blitt brukt til ulike aktiviteter og festivaler i mange år, der Aspendos Internasjonale Opera og Ballet Festival er den mest kjente. Mere om festivalen i Aspendos


 


Kemer Inter. Underwater Day mars/april
Internasjonal Kemer Underwater Days er en uke med aktiviteter arrangert i fellesskap av Underwater Arkeologisk Research Association og Stiftelsen KETAV hvor målet er å introdusere til en verden av naturlige og arkeologiske skjønnheter, dypt ned i vannet i Middelhavet.

Det blir arrangert forskjellige konkurranser under festivalen.
Les mere om Kemer Inter. Underwater Day

Phaselis Kunst og Kultur Festival er i september
Phaselis Kunst og Kultur Festival finner sted på det 2400 år gamle handelsstedet Phaselis, som ligger 11-12 km. fra Kemer.

I en uke blir det her holdt utstillinger og kunserter med kjente tyrkiske og internasjonale artister. Det går buss Kemer til Phaselis.

 


Nyttårs Maraton i 31 desember

Nyttårsaften samler hundrevis av innbyggere og turister seg i Kemer sentrum, og løper hel eller halv maraton (eller så langt de orker). Her er ikke det viktigste å vinne, men å delta. Alle får diplom og medalje, og har du også¨nisselue, så setter det en spiss på løpet. Mere om nyttårs maraton i Kemer