Extreme Enduro "Sea to Sky"

I andre halvdel av september arrangeres Red Bull Sea to Sky i Kemer, og der samles noen verdens fremste Extreme Enduro ryttere som Graham Jarvis (UK, Husaberg), Jonny Walker (UK, KTM) og Andreas Lettenbichler (GER, Husqvarna).

Dette er det eneste løpet i verden som tar kjørerne fra havet og stranden, gjennom skogen og opp til en høyde av 2365 moh.

 

Stranden
Red Bull Sea to Sky starter med 15 minutter "Beach Race" - et cross-lignende løp med felles start langs kysten foran hotellene i Camyuva.
Banen har mye sand, naturlige hopp og en lang rett strekning ved sjøen som gjør det mulig å komme opp i maksimal fart.
Resultatet av "Beach Race" bestemmer startrekkefølgen for "Forest Race" i skog rundt Kemer.
Skogen
Rytterne vil møte en dramatisk, men definitivt slitsom andre dag i løpet. " The Forest Race" har alt: Raske grusveier i fjellet, de første brattere opp og nedover bakker og vanskelige, langsomme enkle stier i skogen.

Resultatene av "Forest Race" vil definere start rekkefølgen på "Red Bull Sea to Sky" viktigste del: "The Olympus Mountain Race".

 

Fra stranden til toppen av Tahtali 2365.moh.
Ingen andre offroad løp har noen gang gitt slike flotte og utfordrende spor i slikt et vakkert landskap.

"The Olympus Mountain Race" tar deltakerne hele veien fra stranden, gjennom skogen og opp til toppen av fjellet Olympos (Tahtali 2.365 m).
De har seks timer til å kjøre over målstreken på toppen av fjellet.

Fra starten på stranden går løpet gjennom et bred, tørt elveleie i 8 km. Enkelt og raskt i begynnelsen, som vil utfordre deres kjøreferdigheter, og mot slutten vann og større steiner som gir mere spenning. Elveleiet er etterfulgt av en del på ca 40 km med de meste enkle løyper og tre stier. Igjen, jo høyere de kommer, jo vanskeligere blir sporet.


Etter å ha passert tregrensa i en høyde på ca 1700m, vil selv mange av de internasjonale toppryttere møte sine grenser.

Og for de som ønsker å ta imot heltene ved mål på toppen av fjellet, er det en enkel måte å komme seg dit: Med taubanen, som også er veien tilbake for kjørerne.

Arrangørene forventer bare at 30% eller mindre av deltakerne til slutt vil nå toppen. De som kommer frem innen maksimalt 6 timers kjøring vil bli belønnet med en Red Bull Sea to Sky Gullmedalje.

 

De deltakerne som er i stand til å gjøre det hele veien opp til tregrensa i en høyde av ca 1.700 m. vil bli belønnet med en sølvmedalje.

Deltakere som klarer å kjøre elve delen, og den første delene av skogen vil belønnes med en bronsemedalje på søndag kveld.

Du finner mere informasjon på: http://www.redbullseatosky.com

Tekst og bilder fra: http://www.redbullseatosky.com