Begivenheter i Kemer
Aspendos Opera and Ballet Festival


Aspendos Opera and Ballet FestivalAspendos er kjent over hele verden for sitt praktfulle gamle amfiteater. Det ble utformet i løpet av 2. århundre e.Kr. av arkitekten Zeno, sønn av Theodore.

Teatret er i utmerket stand takket være topp kvalitet på kalkholdig stein, og det faktum at Seldsjukkene gjort det til et palass, og forsterket hele nordfløyen med murstein. Aspendos har plass til 5000 tilskuere. Teatret på Aspendos er også kjent for sin storslåtte akustikk.

 

Selv den minste lyd laget på midten av scenen, kan lett høres så langt som til de øverste galleriene.

Hvert år kommer tusenvis av utenlandske og lokale turister til Aspendos, for å se denne flotte gamle bygningen, kjent som en av de best bevarte antikke teatre i verden, med mange originale funksjoner i bygningen gjenværende intakte
.


Aspenos TheatreDet har blir brukt til ulike aktiviteter og festivaler i mange år, der Aspendos Internasjonale Opera og Ballet Festival er den mest kjente.

Den har vært organisert av den tyrkiske stats Opera og Ballett Direktoratet siden 1994 i løpet av juni og juli.


Hvert år, fra den første dagen av denne festivalen, er det to tusen år gamle romerske teatret Aspendos vertskap for verdens kjente opera og ballett ansambler, ledere og kunstnere.

 

Etter mange år ble Aspendos Festival akseptert i europeiske Festivaler Association (EFA), i 2003 som en av de mest respektable opera festivaler for klassisk musikk.

"Independent Newspaper" av UK rangert Aspendos Internasjonale Opera og Ballett Festival som den femte blant ti lignende festivaler

Billetter inkludert transport og middag kan kjøpes i Kemer

Les også om severdigheter i Kemer

Mere informasjon på:
www.aspendosfestival.gov.tr/index_e.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Aspendos